Lidt om mig

Jeg har beskæftiget min med krybdyr siden jeg kunne gå. Jeg kan huske som lille blev jeg slæbt med ud til alverdens vandhuller, søer og moser sammen min far, da han interesserede sig meget for akvariefisk og hver weekend skulle jeg med og fange dafnier og myggelarver til fiskene.

Jeg syntes det var sjovere at fange frøer, salamandre og snoge, som jeg til stor forargelse for folkeskolens piger havde med i skole. Desuden blev en del af disse dyr sat ud i mine forældres havebassin og der var med meget blandede følelser fra mine forældre, når al dette kryb gik på land og væltede rundt i haven.

Sagen blev ikke meget bedre, da jeg prøvede at glemme snoge og frøer på mit værelse, med det lidt uheldige resultat at de undslap og tumlede rundt inde i stuen.

På et tidspunkt blev det vist for meget for mine forældre og vi lavede en aftale om at snoge og frøer, blev udskiftet med et par rød Rødøret terrapin,  Trachemys scripta elegans , Og her startede den helt store interesse for skildpadder. Jeg havde disse Rødøret terrapin i en del år, men som det ofte skete, (og til dels stadig gør) blev det lidt for meget med 3-4 af disse ”basser” på et børneværelse.

De blev så udskiftet med én landskildpadde, men det varede ikke mange øjeblikke så blev det til to, to til tre osv. osv. Det var i disse år jeg fik den helt store lidenskab for især landskildpadder og det var i starten af -80 erne jeg fik de første opdræt af landskildpadder.

Jeg må indrømme det har grebet om sig siden, hvilket jeg vil prøve at vise med denne hjemmeside.

Du er velkommen til at kontakte mig via mail


 Jan Lehmann

Copyright © 2007-2021 | landskildpadde.dk

 All rights reserved