Udbredelse og levesteder

Der findes ca. 270 arter af skildpadder og heraf ca. 50 arter, man kalder »ægte landskildpadder«.

Landskildpadder er kun udbredt de steder på jorden, hvor der er mere end 2500 solskinstimer om året, (Danmark er der ca. 1750 solskinstimer om året). Området med mere end 2500 solskinstimer er omtrent mellem 45 grader nordlig bredde og 40 grader sydlig bredde.

Det naturlige udbredelses område for Græske landskildpadder (Testudo hermanni boettgeri), er kun i Sydeuropa og den har sin hovedudbredelse på Balkan

Fra det sydvestlige Slovenien, Kroatien, Bosnien/Herzegovina, Serbien, Montenegro, Kosovo, Makedonien, Kosovo, (tidligereJugoslavien), sydlige Rumænien, Bulgarien, Albanien, Grækenland og den nordvestlige del af Tyrkiet.

En underart af græsk landskildpadde, (Testudo hermanni hermanni) lever i Italien og har også nogle mindre forekomster i Sydfrankrig, samt sydøst Spanien.

Typisk græsk landskildpadde biotop.

Peloponnes, Grækenland 2005

Desuden kan man finder dem på flere øer i det vestlige Middelhav, såsom Sicilien, Sardinien, Korsika, Baleariske Øer, på flere af de Ioniske øer, samt andre småøer.

Lefkas - Grækenland

1993

Agistri - Grækenland

 aug. 1996

Peloponnes - Grækenland

2008

Græske landskildpadder kan forekomme på en række forskellige biotoper. Ofte vil der være på temmelig tørre solbeskinnede levesteder. Ungerne derimod finder man ofte på noget mere fugtige områder, men fælles for alle landskildpadder vil der altid være en del vegetation. En typisk biotop er maki som er en temmelig tør naturtype med buske, træer, der er stedsegrønne, samt krat der også er meget tørketålende.

Muzine - Albanien

2009

Gallopoli - Tyrkiet

2010

Grækenland

2010

Planterne i et maki områder er hyppigt små og tyk bladede og ikke at forglemme temmelig stikkende, skulle jeg hilse og sige! Ofte er det planter af tornblad, myrte, oliven, lavendel, timian og andre velduftende krydderurter.

Men levestederne kan også bestå af åbne skove, frodige enge, strande med vegetation, lossepladser og dyrkede marker.

Bulgarien 2011

Bulgarien 2011

Kroatien 2013

Se flere biotop billeder på FOTO

Copyright © 2007-2024 | landskildpadde.dk

 All rights reserved